-11%

QU-AX Luksus 20" Unicykel (grøn / gul)

Regular Price 1.331,37 kr. Special Price 1.181,89 kr.
Klar til afsendelse den 22.07.2024
SKU
BP3095020400
HURTIG LEVERING
SIKKER BETALING

Information om produktet

Unicycle QU-AX Luxus 20"

Klassikeren til begyndere og avancerede ryttere takket være den fladkronede forgaffel, den komfortable sadel og 1,95" dæk.

 • Flatcrown gaffel med todelt udfaldsbøjle, pulverlakeret
 • Aluminiumsfælg, sølv 36 huller
 • 50-406mm (20 "x1,95") dæk
 • Firkantet aksel, nav 36 huller
 • 114mm stålterninger, firkantede
 • Slipsikker plastikpedal
 • Sadel med hurtigudløser i aluminium
 • Sadelpind 300mm, diamantskåret (vridsikker) ø 25,4mm, stål
 • Formfast og ergonomisk sadel, sadelbeskytter gule, udskiftelige
 • En ekstra 200mm sadelpind til starten er inkluderet.
 • Minimal skridtlængde: 61 cm
 • Vægt: 5,4 kg

I princippet er encyklens størrelse ikke helt som en cykels. Mens encykler på mellem 12" og 18" er beregnet til (voksende) børn, er der også nogle skøre encyklister, der kører på 12" encykler for sjov. Men så snart du kan køre på en 20", er størrelsesspørgsmålet mere et spørgsmål om personlig brug. En 20" er fin til hockey, freestyle, nogle gange også til basketball eller "normal” unicycling. Desuden bør hjuldiameteren være større, jo længere distancer du vil køre, jo større bør hjuldiameteren være.

Hvilken størrelse kan jeg køre?

For QU-AX-cykler gælder følgende tabel for standardudstyret med hensyn til den anbefalede størrelse med de tilsvarende skridtlængder. Det er meget nemt at måle skridtlængden: Mål afstanden fra jorden og op til skridtet, som på billedet til højre - helst med sko på, for det er sådan, du skal sidde på encyklen bagefter! På Munis 19", 24" og 27,5" har sadelpinden en forstærkning - hvis du eftermonterer en sadelpind uden en sådan, kan du trække yderligere ca. 7 cm fra de minimale skridtlængder.

Hvordan bliver denne maskine min ven?

Hvor du går hen til maskinen, skal du kontrollere, at hjelmen sidder på hovedet og knæbeskytterne sidder på det rigtige sted! I modsætning til hesten kan man ikke umiddelbart se, hvor ryggen er, og hvor forsiden er. Men hvis du ser nærmere efter, vil du opdage, at encyklen har en kørselsretning. Sadelpindsklemmen peger fremad, dvs. at boltene peger bagud. Pedalerne er markeret til venstre og højre i kørselsretningen, så boltene ikke kan løsne sig under kørslen. Den korrekte sadelhøjde kan findes på samme måde som på cyklen: Når du sidder på sadlen, skal dit knæ være mere eller mindre trykket igennem i den nederste pedalposition. Et tip til de første forsøg: Sæt sadlen lidt lavere! Det er lidt nemmere, og du ved: "Jo højere, jo mere sprælsk!

Sådan finder du den rigtige sadelhøjde!
Hvis du har gode venner, så tag en med dig. Hjælpen er ikke dårlig for de første forsøg. Men hvis du vil træne på egen hånd og afsløre din hemmelighed efter et par dage, skal du finde et område med jævnt terræn og et rækværk, du kan holde dig fast i. Dørkarme eller telefonbokse er også ideelle, da du kan støtte dig med begge hænder.

Nu er du klar til at gå?
Hold fast i gelænderet eller din ledsager med den ene hånd. Sæt sadlen mellem dine ben, og den højre pedal skal være i klokken 4. Når du trykker ned på pedalen, glider encyklen automatisk ind under din krop, og du sidder på cyklen (eller ej). En ting er sikkert, du er nu 5-6 timer fra at køre på en encykel. Dit mål bør være at afbalancere din vægt i de næste par forsøg. Hold overkroppen oprejst hele tiden, og læn dig op ad din hjælper for at få støtte.

Bestigning og balance med hjælp

Det næste skridt er nu at bevæge sig fremad. Slip den ene hånd fra gelænderet og prøv at bevæge dig lidt fremad. support_3Godt tillykke! Nu er du ca. 3-4 timer fra at køre på en encykel. Et andet vigtigt tip: Hvis et fald er nært forestående, skal du altid smide cyklen, for en god cykel kan klare det, du kan nok ikke så meget.

Så, nu er der kun én ting tilbage. Vejen er målet. Pludselig kører du en meter alene, så to… og så forstår du pludselig ikke, hvorfor begyndelsen var så frustrerende. Nu kan du stoppe din hemmelige træning og gå ud i offentligheden. Den "aha"-effekt, som dine medmennesker vil have, vil ikke være ubetydelig. Hold hovedet koldt, og hvis du er nødt til at stå af cyklen, så find en lygtepæl, et træ eller noget lignende, hvor du kan komme op igen. Når man bliver spurgt, hvordan man lærer at gøre sådan noget, svarer man med: ” Man skal være lidt klog”. Det er virkelig fedt, ikke?

Jeg føler, at jeg kan flyve!
Nu skal du køre et par ture for at vænne dig til cyklens reaktioner. Overkroppen skal altid være oprejst, og du må ikke kigge ned på cyklen. Du vil aldrig træde helt rundt i pedalerne, men du vil bemærke, at cyklen reagerer på din overkrop og dine hoftebevægelser. Hvis du føler, at du er ved at falde fremad, skal du foretage en hurtig pedalbevægelse, og cyklen vil rette sig op igen.

Det næste, du skal prøve, er at klatre op uden hjælp. Pedalen med dit svingben skal være på det laveste punkt. Find en lille forhindring, så cyklen ikke straks ruller fremad. Hvis du nu kan komme sikkert oprejst, kan du nu prøve fri montering uden en forhindring. Succesraten vil kun være højst 1:10, men ved at øve dig ihærdigt vil du meget hurtigt reducere denne rate, og efter et par dage vil du have det” i”.

Køre kurver uden styr?
På lange distancer vil du bemærke, at cyklen vil ændre retning fra tid til anden. Du ændrer dette automatisk og helt ubevidst ved at bevæge overkroppen i samme retning og dermed genvinde balancen. Hvis du ønsker at ændre retning med vilje, svarer det til skiløb eller snowboarding. Hoften udløser drejebevægelsen, hvorefter overkroppen og den udstrakte arm går i samme retning. I begyndelsen laver du ret store cirkler, men så bliver de mindre og mindre.

For at lære endnu mere og blive endnu bedre til at blive perfekt er det bedst at melde sig ind i en sportsklub eller starte din egen gruppe. I tillægget finder du nogle bogtips eller meget gode videoer om encykling. I Japan har encykling altid været et obligatorisk fag i idrætsundervisningen. I øvrigt har jeg altid haft 5 i matematik, men 1 i idræt, og jeg lærte at køre på encykel i en alder af 35 år. Men det er en kendsgerning, at unge mennesker kommer meget hurtigere frem.

Vidste du forresten, hvad encyklister kalder cyklister? "Træningshjul ryttere”!

Har du det sjovt på en cykel!

Specifikationer
Specifikationer
MærkeQU-AX
producentnummer1104
Cykel typeEthjulet cykel
FarveGrøn
Rammestørrelse i cm51 cm
Ofte købt sammen
 • Denne vare:
  Regular Price 1.331,37 kr. Special Price 1.181,89 kr.
 • Regular Price 1.331,37 kr. Special Price 1.203,36 kr.
Samlet pris
Kunder, der har set denne vare, har også set
Burley Posesystem til pushbar
Burley Posesystem til pushbar
Regular Price 704,26 kr. Special Price 460,32 kr.
XLC Canopy 2in1 til Mono2 (fra 2016 | sølv / blå)
XLC Canopy 2in1 til Mono2 (fra 2016 | sølv / blå)
Regular Price 329,02 kr. Special Price 289,93 kr.
XLC Solsejl til Mono (fra 2014/16 | sølv)
XLC Solsejl til Mono (fra 2014/16 | sølv)
Regular Price 242,85 kr. Special Price 186,68 kr.